22-4-2019 00:24
NEN 4400 voor IMS
 
Geïnteresseerd in de nieuwsbrieven van IMS? Klik dan op de link, en meld u simpel aan.
 
Besteed Recruitment toch uit!

Werven en selecteren van werknemers oftewel “recruitment” passend bij het DNA van de onderneming levert veel op. Allerhande zaken leveren winst op in termen van innovatie, creativiteit, klantgerichtheid, en niet te vergeten tevreden werknemers.

Zaken zoals vergrijzing, toenemende mobiliteit, andere kijk op werk, de pieken en dalen in de economie van Europa zijn nu juist zaken, die het werven en invullen van vacatures steeds uitdagender maken. De personeelsafdeling wordt door “de lijn” gevraagd om vacatures in te vullen. Omdat het moment waarop vacatures bezet dienen te zijn vanwege externe factoren niet goed kan worden bepaald, is een strategische element in de organisatie (goed personeel) tot een operationele zaak gemaakt. Grotere organisaties werken ook nog eens op verscheidene markten. Op andere markten spelen weer andere zaken, en is specialisatie nodig.

Een aantal van de belangrijkste redenen om recruitment uit te besteden liggen daarom voor de hand. Wanneer de organisatie geen vacatures heeft, hoeven er ook geen kosten te worden gemaakt. Flexibiliteit dus, omdat de toe- of afname van activiteiten lastig is in te schatten tegenwoordig. De business van vandaag is meer en meer projectmatig van aard. Zowel bij overheid als in het private bedrijfsleven zo is onze ervaring.

Daarnaast is de kwaliteit van de intake te verbeteren wanneer meerdere partijen een kandidaat beoordelen, en niet alleen iemand uit de lijn, en uit HR. Dit geldt des te meer in het geval van specialistische profielen en kandidaten uit nichemarkten.

De trend lijkt gezet. Het recruitment proces is met techniek ook in te richten naar de wensen van de organisatie (“beleving”). Waar past de invulling met interim management (versus dienstverbanden) zou u zeggen? Omdat in het geval van interim management probleem en tijd een veel grotere rol spelen voor de organisatie, is een specialistische kijk op de intake van een kandidaat nog belangrijker. Des te meer reden om een partnerschap met een externe recruiter aan te gaan.